Microsoft константно се опитва да опитва маркетира следващия Xbox – Xbox Series X, и най-вероятно това носи дивиденти за рендмъндския гигант. При гейминг конзолите обаче от години имаме един-единствен крал и той носи името PlayStation.

Независимо че Sony отпуска адски малко информация за своята конзола, всяка нова публикация за PlayStation 5 преобръща интернет.

Виж още: Xperia 10 II с цена и премиерна дата. Sony се научи?

Обявеният преди няколко дни нов контролер на конзолата – DualSense, се превърна във втората най-харесвана снимка от гейминг характер в Instagram. Коя е най-харесваната ли? Логото на PlayStation 5.

За 24 часа DualSense има 4.3 милиона харесвания, докато логото на конзолата има над 5 милиона за същия период от време. Коментарите под двете публикации надхвърлят 305 хиляди.

На трето място е кросоувърът на Marvel и Fortnite с 2.7 милиона харесвания за едно денонощие.

PlayStation брандът властва и на териториите на Twitter – публикацията за премиерата на PS5 в края на годината е втора най-популярна такава на гейм тематика с 213 хиляди харесвания за 24 часа. DualSense е трети с над 200 хиляди харесвания за същия период от време.

Лидер в Twitter е Fortnite Chapter 2 Black Hole обявлението с 235 хиляди харесвания.

Така де, представете си какво ще се случи, когато Sony покаже дизайна на самата конзола и игрите, които се разработват за нея...

Тагове: