Двете нови и доста мощни конзоли – PlayStation 5 и Xbox Series X, заслужено генерират огромен интерес сред феновете на видеоигрите, но обективно погледнато, малко от тях ще си закупят и двете в деня на излизането им. Според ново изследване PS5 води на Xbox със смазващото предимство от 6:1, отнасящо се за бъдещи продажби.

Проучването е проведено от известната маркетингова компания Experience12, като в него са участвали над 3000 потребители, отговарящи на въпроса, коя конзола ще си купят през ноември. В допитването са участвали както геймъри, така и кежуъл потребители. Очаквано 85% от отговорите са били за PlayStation 5, а за Xbox са останали скромните 15%. Статистически погледнато, информацията от допитването е меродавна, защото са участвали над 1000 човека, а интервюираните са били на възраст между 18 и 34 години, като 58% от тях са били мъже, а 38% жени.

Важно е да отбележим, че това предимство може да бъде стопено, защото до ноември ще получим доста интересни новини и от двата лагера, най-вече свързани с цената на конзолите.

Виж още: Милиардерът, шеф на Steam и Valve, смята Xbox Series X за по-добър от PlayStation 5