Sony желае да купи правата върху емблематичните гейм поредици Silent Hill, Castlevania и Metal Gear от Konami и да покани дизайнера Хидео Коджима да участва в Metal Gear и Silent Hill.

Castlevania очевидно ще получи пълен рестарт от Japan Studio в стила на BloodBorne и Castlevania: Lords of Shadow. Само за да припомним колко грижи положи за серията Sony за разлика от Konami, портовете на Castlevania Requiem: Symphony of the Night и Rondo of Blood за PS4 са направени от собствените студиа на Sony Interactive Entertainment. Това трябва да ви подскаже, че те са достатъчно надъхани, за да получат и представят на играчите next-gen визия за популярните франчайзи.

Sony Interactive Entertainment работи и върху две заглавия Silent Hill. Konami и Sony Interactive Entertainment работят заедно по тези проекти, като процесът на разработка изглежда така:

Silent Hill рибуут от екипа Siren на японското студио, разработчиците зад Siren и Gravity Rush
Silent Hills от Kojima Productions с оригиналните разработчици на отменения PS4 ексклузив

В доклада се посочва, че Silent Hill е в разработка от около година и Кейчиро Тояма и Акира Ямаока ще се върнат към проекта.

Що се отнася до Silent Hills, хорър заглавието на Коджимa с участието на Norman Reedus очевидно е подновено след разговори между Konami и PlayStation.

Слухът възникна от пост във 4Chan, но тази информация се свързва с информация, чута както от сайта Rely on Horror, така и по-късно потвърдена от собствени източници на Jack of All Controllers. Така изглежда, че това уж фантастично предположение може да е действително валидно.

Виж още: Легендарният Nintendo Play Station прототип стана най-скъпият геймърски продукт