Следващия месец за Nintendo Switch ще излезе нова ролева игра на име Silk. Името звучи съвсем обикновено, но амбициите зад нея са всичко друго, но не и такива. Създателите на Silk твърдят дръзко, че това е играта с най-голям отворен свят за всички времена.

Нещо повече, всяко кътче по картата е изпипано ръчно и е уникално, а не генерирано от алгоритъм, който иначе би могъл да запълва огромни пространства без идеи и идентичност. Светът на Silk е 50 пъти по-голям от този на емблематичната ролева игра The Elder Scrolls II: Daggerfall. Това е така, защото картата на Silk покрива територия от над осем милиона квадратни километра, простиращи се от Римската империя до Китай. Като може би вече сте се досетили, в Silk влизате в ролята на пътешественик по Пътя на коприната.

Виж още: Warner обяви премиерната дата на космическата одисея Dune!

На фона на този исторически контекст ще се срещате с други цивилизации, ще участвате в търговия и сражения и ще се допитвате до хилядите съветници, които играта ви позволява да наемете.

Silk комбинира икономическа симулация и стратегия с геймплей от класическите РС ролеви игри Eye of the Beholder и The Bard’s Tale. Засега тя няма конкретна дата на излизане, но ако проявявате любопитство към нея, очакваме да се появи в eShop през септември. Дотогава пък може да видите нейния дебютен трейлър по-долу.