Nintendo обяви, че най-новата игра от хитовата ролева поредица Pokémon, която носи заглавието Sun and Moon, вече е продала 10 милиона копия. С това играта поставя нов рекорд за портативната конзола 3DS, а постижението на Pokémon Sun and Moon представлява увеличение със 150 процента спрямо дебютните продажби на предишната част Pokémon X and Y.

Nintendo очевидно се чувства доста уверена в успеха на новата игра и дори не брои дигиталните продажби. Припомняме, че в случая става въпрос за копия, продадени в търговската мрежа, а не на крайни потребители, но при всички положения това е сериозна мярка за успех. Преди появата на Pokémon Sun and Moon до момента от поредицата са продадени над 279 милиона копия по целия свят.

Популярността на Pokémon достигна нови висоти тази година благодарение на мобилния феномен Pokémon GO. Въпреки че интересът към мобилната игра поспадна, тя все още е голям хит и нейният успех очевидно се пренася и в търсенето на Pokémon Sun and Moon. Ревютата на новата игра са позитивни и отчитат промените в традиционната формула, както и интересната нова локация, където се развива действието, пише Venture Beat.   

Виж още: Red Dead Redemption 2 ще ни плени с емоционална и дълбока история

Тагове: