Връзката между Star Wars и популярната игра Fortnite е на път да се разпростре извън скиновете на герои, които вече видяхме в шутъра. Геймърите откриха, че Disney ще представи премиера на сцена от The Rise of the Skywalker в театъра Risky Reels Drive-in на 14 декември, като „вратите“ на киното (разбира се, виртуални) се отварят в 13:30 ч. Това също не е само кратко прожектиране на клип - режисьорът Джей Джей Абрамс също ще присъства в някаква степен.

Ако нямате нищо против да спойлнете някоя сцена от филма, това може да е добра почивка от обичайната кралска битка в света на играта.

Това със сигурност не е първото предложение за използване на Fortnite като средство за промоционални събития на живо. DJ Marshmello например представи там виртуален концерт. Ексклузивни филмови клипове обаче засега не сме имали. Въпреки че е твърде рано да се каже дали прожекциите в играта ще станат редовен основен елемент на Fortnite, е трудно да си представим някои филмови студиа да се откажат от перспективата, когато играта има толкова голяма аудитория.

Виж още: Трейлър и изисквания на българската Phoenix Point. Извънземните треперят (ВИДЕО)

Тагове: