След ужасяващо слабата поддръжка от страна на трети издатели и програмисти за Wii U, Nintendo трябва да работи доста, за да накара гейм индустрията да прегърне новата конзола Switch.

И ако може да се вярва на ново проучване сред участниците в тазгодишното издание на Game Developers Conference, прогнозата не е никак добра.

Общо 4500 разработчици от цял свят са анкетирани относно това, за кои платформи са игрите, по които работят в момента. От тях едва три (!) процента са посочили Switch като една от тях.

За сравнение PS4 получава 27 процента от актуалните проекти, докато на Xbox One се падат 22 процента. 53 процента от разработчиците планират скоро да пуснат РС игра, което е и най-предпочитаната платформа заради отворения си характер. На второ място са смартфоните и таблетите, за които програмират 38 процента от анкетираните. VR шлемовете получават вниманието на 24 процента от тях.

Картинката за Nintendo изглежда доста нерадостна, макар че не трябва да забравяме, че конзолата не само е съвсем нова, но и стартира доста добре като продажби. Затова лично аз се надявам, че анкетата при GDC 2018 ще представи далеч по-различна ситуация.

Тагове: