По-малко от три години от появата си на пазара, PlayStation 4 се очертава като отявления фаворит в това поколение конзоли и сухата статистика подкрепя това твърдение. Към 22 май 2016 г. в световен мащаб са продадени над 40 милиона конзоли, с което PS4 продължава да бъде най-бързо продаваната игрална конзола в историята на марката.

По отношение на игрите дългоочакваният хит Uncharted 4: A Thief's End се появи на 10 май и демонстрира впечатляващи продажби от над 2.7 милиона броя само за една седмица. Каталогът от PS4 заглавия ще продължи да се разширява с популярни и очаквани с нетърпение игри като Final Fantasy XV (Square Enix), Mass Effect Andromeda (Electronic Arts), Tekken 7 (Bandai Namco), Gran Turismo SPORT, Horizon Zero Dawn и The Last Guardian (SIE WWS). Независимите разработчици ще продължават да предоставят нови и иновативни заглавия за PS4, включително Boundless (Wonderstruck), Hellblade (Ninja Theory) и Pyre (Supergiant Games).

“Ние сме истински благодарни за огромната подкрепа от страна на нашите фенове и партньори по целия свят, които ни помогнаха да постигнем този значителен резултат за толкова кратко време”, казва Андрю Хаус, президент и изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment.

Приключението Uncharted 4: Краят на един крадец

Тагове: