След половин година на слухове и спекулации най-сетне знаем всичко за новата ревизия на Xbox One, известна като Project Scorpio.

Microsoft потвърди цялата внушителна конфигурация - от 12 GB RAM памет, през шест терафлопа, до поддръжка на 4К и VR гейминг.

Демонстрацията на възможностите бе направена с демо на Forza Motorsport при 60 кадъра в секунда и 4К резолюция. Новата ревизия на системата има 1 ТВ харддиск, а оперативната памет е GGDR5 - същата като при PlayStation 4 Pro, но конзолата на Sony е само с 8 GB RAM. Тези 12 GB са разделени на две: 8 GB са налични за разработчиците, а 4 GB са за операционната система. За сравнение сегашната стандартна версия на Xbox One има 8 GB DDR3 общо, които са разделени съответно на 5 GB и 3 GB.

В комбинация с по-бързия процесор това ще донесе по-кратко време за зареждане и по-стабилни кадри в секунда. Геймърите ще могат да записват 4K, 60 FPS, HDR видео от играта си.

Всички Xbox One игри ще вървят "по-добре" на Project Scorpio, независимо дали са получили специален пач за оптимизация.

Новата версия на Xbox One ще излезе тази есен, като на базата на техническите параметри цената ѝ ще бъде 499 долара, макар още да нямаме официално потвърждение.

Тагове: