Себастиан Стаакс е програмист и старомоден ентусиаст, чийто блог There Oughta Be е пълен с технически любопитни неща от LED кубчета до автоматизирана система за напояване за неговата морава. Сега Стаакс повиши усещането за носталгия значително със създаването на WiFi касетка за Game Boy и успявайки да накара Grand Theft Auto 5 и Doom да работят на класическия хардуер на Nintendo.

„Преди няколко седмици създадох Game Boy касетка с вграден WiFi“, пише той. „Сега я програмирах да предава поточно видео и да играе игри – в пълна разделителна способност. При 20 кадъра в секунда. На немодифициран оригинален Game Boy.“

Мъжът има технически описание как го е направил на своя блог и по-просто видео обяснение, в което можете да видите как играта работи на хардуера. Очевидно изглежда точно това, което е: уникална техническа демонстрация, работеща на хардуер от 1989 г., който дори при стартирането си беше несправедливо осмиван като остарял. С други думи – абсолютна магия.

Оригиналният екран на Game Boy очевидно не е идеален за тази задача, особено когато става въпрос за контраст. Друга причина да завиждате на Стаакс е, че той има в ръцете си Pocket ревизията, която има невероятен екран.

Grand Theft Auto 5 очевидно е акцентът тук, защото не всеки ден виждаме PS3/Xbox 360 игра на портативна монохромна ретро конзола. WiFi касетката на Стаакс идва с инструкции за други да изградят свои собствени варианти и един от неговите последователи естествено посегна към многогодишния фаворит, който е Doom.

„С тази нова демонстрация“, пише Стаакс, „много други демонстрации вече са морално остарели. Мога да показвам всичко и мога да контролирам всичко, което може да се показва и контролира от моя компютър. Разбира се, интерфейсът и изображението са почти неизползваеми по този начин. Освен това не докоснах аудиото, което за съжаление беше голям пропуск от мен при проектирането на тази касетка“.

Снимка: Sebastian Staacks

Виж още: Diablo 2 Resurrected ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: