Ето ви един доста шантав слух: според анонимен източник премиерата на екшъна Grand Theft Auto VI е планирана за октомври 2023 г., като криминалната сага този път ще ни отведе до слънчевите плажове на Маями.

Слухът се появи най-напред в социалната мрежа Reddit и предвид че Grand Theft Auto VI на този етап не е дори официално потвърдена от Rockstar Games, трябва да приемем тези новини със завиден скептицизъм.

И все пак, ако е верен, сюжетът в Grand Theft Auto VI ще се развива през 70-те години на миналия век в Маями и други части в щата Флорида, като ще има поне един главен герой от мъжки пол. Историята ще се развива на глави, подобно на тази в Red Dead Redemption 2, но няма да бъде толкова емоционална.

През последната година и половина чухме доста слухове за Grand Theft Auto 6, включително и наскоро такъв, че играта ще има развит изкуствен интелект за своите NPC-та.

Както споменахме, Grand Theft Auto VI дори не е потвърдена официално и вероятно скоро няма да чуем нищо за нея, тъй като най-напред Rockstar трябва да портне Grand Theft Auto 5 за PS5 и Xbox Series X по-късно тази година.     

Снимка: Rockstar

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра