YouTube потребителят Остин Eвънс ни предлага най-подробния поглед върху новия PlayStation контролер DualSense. Вече знаем, че той има някои от основните елементи на всеки съвременен контролер – D-Pad, четири основни бутона, два аналогови стика, спусъци, тъчпад в средата подобно на PlayStation 4 контролера.

Новото в случая обаче е, че Евънс не използва контролера с PlayStation 5, а с телефон и компютър. По този начин откриваме, че DualSense е съвместим не само с PlayStation 5 въпреки официалната позиция на Sony. Евънс го свързва с телефон Google Pixel 5 с Android, както и с лаптоп Surface Go, съответно безжично и жично. Нещо повече, той дори успява да изиграе игра през стрийминг платформата xCloud, пусната на телефона.

Евънс включва контролера и в Xbox Series X, но там той само се зарежда.

Когато е разглобен, научаваме, е контролерът има батерия от 1560 mAh. Повече подробности може да видите във видеото по-долу.

Като цяло DualSense изглежда като добър ъпдейт на надеждния, но груб DualShock 4. Контролерът и самата PlayStation 5 официално са в продажба от 12 ноември.

Снимка: Sony

Виж още: Вижте ексклузивен геймплей от няколко предстоящи PlayStation 5 игри (ВИДЕО)

 

Тагове: