По всичко личи, че PlayStation 5 ще бъде конзола с огромни размери, но сега изглежда, че тя ще е и една от най-тежките, които Sony e правила. При анонса на системата мнозина започнаха да предполагат колко точно голяма ще бъде PlayStation 5 на базата на слота за оптичния диск, като потребителите започнаха да спекулират дали нейното тегло ще съответства на тези внушителни размери.

Наблюдателен Reddit потребител е видял ранна оферта в немския Аmazon, която твърди, че PlayStation 5 тежи солидните 10.54 паунда, което е 4.78 кг. Това наистина е много и е значително по-тежко от всички предишни модели на Sony с изключение на един. 

Ако някога сте носили оригиналния PlayStation 3, добрата новина е, че PlayStation 5 ще бъде малко по-лек от този гигант от 2006 г. Първата PlayStation 3 версия тежеше точно пет килограма, докато PlayStation 4 е само 2.8 кг, а PlayStation 4 Prо e 3.3 кг.

При семейството на Xbox предстоящата Xbox Series X е с почти същите габарити като PlayStation 5 – 4.45 кг. Преди това Xbox One X e 3.8 кг, а въпреки тромавия си дизайн базовият Xbox One е само 3.2 кг.

Ясният победител в надпреварата за отслабване е Nintendo, където дори със своите контролери Switch тежи само 0.4 кг, а GameCube, Wii и WiiU бяха под 2.5 кг.

Снимка: Sony

Виж още: Игрите като професия“ епизод 3: Какво ви е нужно, за да започнете? (ВИДЕО)

 

Тагове: