Watch Dogs заедно с Titanfall е една от най-очакваните игри за тази година. Първоначално тя трябваше да се появи през ноември, но за съжаление беше отложена с няколко месеца – новата пускова дата е 27 май 2014 г. Днес се появиха и официалните системни изисквания (те потвърждават тези, които излязоха преди време в Twitter), които собствениците на персонални компютри ще трябва да покрият, за да могат да се насладят на заглавието, разработено от Ubisoft Montreal (Prince of Persia, Far Cry, Assassin's Creed и серията Tom Clancy). Ето ги и тях:

 

Минимални изисквания:

Процесор: IntelCore 2 Quad Q8400 2.66Ghz или AMDPhenom II X4 940 3.0Ghz

RAM: 6GB

Видео карта: 1024 VRAM DirectX 11 Shader 5.0

Звукова карта: поддръжка на DirectX9

Дисково пространство: 25 GB

Операционна система: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) или Windows 8 (само 64-битов)

 

Препоръчителни системни изисквания:

Процесор: Core i7 3770 3.5Ghz или AMD FX-8350 4.0Ghz

RAM: 8 GB

Видеокарта: GeForce GTX 560 Ti/ Radeon HD 7750

 

През месеците, които бeлязаха забавянето на Watch Dogs, играта претърпя промяна в класификацията си – от MA15+ в R18+. 


 

Припомняме, че Watch Dogs е приключенска игра с отворен свят, в която играчът поема контрол над ирландския „отмъстител” Aiden Pearce. Той може да хаква различни електронни устройства, свързани с централната градска оперативна система (ctOS). Това дава голяма свобода на играча, тъй като му отваря различни варианти за изпълнение на задачите. Главният герой може да хакне телефона на някой човечец, откъдето да открадне банкови данни, а оттам – пари. Ако му е нужно отвличане на внимание, достатъчно е да хакне светофарите и да промени светлинните сигнали.

 

Да, отвореният свят не е нищо ново, но тук благодарение на уменията на Aiden играчът ще може да подхожда по много различен начин към всяка мисия. Освен да извършва различни хакерски действия, главният герой може да си служи и с юмруците си, но и да кара автомобил. Разбира се, полицаите няма да са особено доволни от някои от действията му и ще се опитат да го спрат. Играта звучи интересно, красива е, но и изглежда, че ще успее да обедини различни елементи... и то изключително успешно.

 

Тагове: