Артьом Московски тества приложение на сайта на Steam за разработчици, когато изведнъж забелязва бъг: оказало се, че може да генерира ключове за сваляне на игри от известния портал. Променяйки само няколко параметъра, той успява да генерира над 36 000 ключа за Portal 2.

Именно тази привидно случайна комбинация от цифри активира игри в каталога на Steam и реално е равна на цената на пълната игра. За хакер или злонамерен човек това би било златна мина. Макар част от тези ключове да са били вече използвани, мащабите позволяват генерирането на валидни комбинации.

Московски обаче решил да разкрие ценната информация на Valve и получил за това от компанията 20 000 долара награда. Това се случило през август, но информацията бе разгласена едва сега. Това не е първият път, когато Valve плаща за открити от хакери бъгове. Самият Московски по-рано тази година бил награден с 25 000 долара по друг повод.

Компанията се надява, че премиите, които раздава, комбинирани с добрата воля на разработчиците, и занапред ще бъдат сигурен елемент в борбата срещу злонамерените хакери и пирати.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

ТОП 14: Най-сексапилните дами във видео игрите (Част 2 ; 18+)

32 | 08.12.2018
Още от Play

Conan Unconquered ни готви по-различна среща с прочутия варварин (видео)

0 | Преди 18 ч.