За момента Red Dead Redemption 2 е анонсиран само за PS4 и Xbox One, но мнoзина очакват, че един ден ще я видят и за РС, точно както в крайна сметка това се случи с GTA V. Този ход на Rockstar се оказа доста печеливш за компанията, тъй като не само че GTA V и GTA Online се оказаха много популярни за РС, но и хора, които вече притежаваха играта, си я купиха повторно.

В същото време обаче издателят поддържа позицията, че Red Dead Redemption 2 няма да излезе по никакъв начин за РС. В разговор с геймъри по време на стрийминг сесия в Twitch Rockstar категорично недвусмислено отхвърли възможността за РС порт на Red Dead Redemption 2.

По-паметливите помнят, че оригиналната Red Dead Redemption също не излезе за РС, макар нещата днес да са достатъчно различни спрямо тогава. От една страна, кодът на оригиналната игра беше пълна каша заради много бавен и труден процес на разработка, което направи порта технически кошмар. Освен това, както вече споменахме, успехът на GTA V за РС вероятно би бил достатъчна причина за Rockstar един ден да помисли за РС порт.

Ако трябва да гадаем, РС порт на играта в крайна сметка ще има, но засега компанията иска хората да си купуват конзолните версии, вместо да чакат РС порта, и затова не го признава.

Red Dead Redemption 2 излиза за двете конзоли на 26 октомври.