Rockstar не трябва да издава кой знае колко, за да засили интереса към новата Red Dead Redemption 2, но сега вече знаем мъничко за сюжета и геймплея в екшън приключението.

Ето ви нещо интересно - главният герой в оригинала Джон Марстън също ще се появи в момента, когато той и бандата му са на върха на славата си. Самата история обаче акцентира върху Артър Морган, който е доверената дясна ръка на прочутия бандит Дъч ван дер Линд. Артър смята бандата за своето семейство и единствена опора в този несигурен свят.

Сюжетът пресъздава американския живот между две столетия, където традициите и модернизацията съжителстват трудно.

"Това е брутален пейзаж с мрачна история, но и пълен с възможност. Приключението на бандата е епично и докозва всички аспекти на живота от този период", разкрива Джош Бас, арт директор в Rockstar San Diego.

Можете да обменяте истории с барман в салона, да се измъкнете с хитър език от неприятности с местния пазител на закона, да отвлечете влак или просто да тарашувате в чекмеджетата на някой стар дом, надявайки се да намерите пари или само някаква храна, за да помогнете на бандата да оцелее - и безпроблемно да преминавате между тези неща по начини, които са забавни и са в съответствие с Артър като характер.

Всичко това звучи като застъпен ролеви елемент, какъвто липсваше на оригинала и определено засилва потапянето в атмосферата. Red Dead Redemption 2 обаче няма да има втори герой, с който да играете, както това става например в Grand Theft Auto.

Бас коментира, че придържането до единствения герой е по-автентично за една уестърн история, която студиото иска да разкаже.

"Мислим, че хората наистина ще харесат усещането, че са в бандата. Това не е като нищо, което сме правили досега. Надеждата ни е, че играчите ще имат спомени за това, което ще преживеят в този свят".

Тагове:
Още от Play