Сървърите на Capcom бяха хакнати наскоро и в мрежата изтекоха много подробности относно предстоящия сървайвъл хорър Resident Evil: Village, включително и това, че наистина се подготвя PS4 версия на играта.

В допълнение към версията за току-що появилите се конзоли Resident Evil: Village очевидно ще има версии за отиващата си система на Sony. Това не е изненада, тъй като очевидно се очертава и Xbox One порт на хоръра. Извън тях визуално по-добрите версии на играта ще бъдат налични за PS5, Xbox Series X и РС.

Точната премиерна дата още не се знае, но е ясно, че играта ще се появи в края на април 2021 г. Няколко седмици преди нейното излизане Resident Evil: Village ще получи и демо версия. Освен това изглежда, че Capcom планира някаква форма на мултиплейър компонент за играта, наречен Dominion, подобно на това, как римейкът на Resident Evil 3 бе разширен с Resident Evil: Resistance.

Действието в Resident Evil: Village се развива няколко години след събитията от Resident Evil 7, като отново ще видим Итън Уинтърс като герой.

Също така догодина се очаква VR версия на Resident Evil 4.

Засега Capcom не потвърждава изтеклата информация, но ако е вярна, можем да очакваме официални подробности в началото на следващата година.

Снимка: Capcom

Виж още: PlayStation 5 – скорост, мощ и светло бъдеще (РЕВЮ)