Netflix обяви нов игрален сериал, базиран на популярната сървайвъл хорър поредица Resident Evil на Capcom. Той ще се продуцира от компанията Constantin Film, която преди това създаде всичките шест Resident Evil филма с участието на Мила Йовович.  

Предстоящият сериал ще представи оригинална история в света на Resident Evil, която се развива в две хронологични рамки. В първата сестрите Джейд и Били Уескър – вероятно свързани с дългогодишния злодей от поредицата Албърт Уескър – пристигат в градчето New Racoon City.

Втората история ще скочи 16 години напред във времето, когато планетата вече е опустошена от известния на феновете на Resident Evil Т-вирус, и ще акцентира само върху Джейд и група оцелели, които се борят с милиардите мутанти. 

Създател и продуцент на сериала ще бъде Андрю Даб, който преди това е работил по сериала Supernatural. Сериалът ще има осем епизода, като режисьорка на първите два ще бъде Бронуен Хюз, позната от епизоди на The Walking Dead, Breaking Bad и Better Call Saul.

Въпреки че сериалът се прави от същата продуцентска компания, не е ясно дали той ще бъде свързан по някакъв начин с Resident Evil филмите на Пол Андерсън. Засега Netflix мълчи както за премиерната дата, така и за актьорския състав.

Снимка: The Verge

Виж още: Google преминава към расово неутрален код

 

Тагове: