Одисеята на Sony да направи филм по култовата поредица Uncharted удари нов камък. Режисьорът Дан Траченберг (10 Cloverfield Lane, Black Mirror) се отказа от проекта, с което става петият режисьор, присъединил се и след това напуснал продукцията.  

Траченберг може и да не се върне, но актьорът Том Холанд все още остава в ролята на младия Нейтън Дрейк. Sony планира филмът да бъде прикуъл на поредицата Uncharted и твърди, че ще проведе срещи с нови режисьори.

Нещо повече, японският гигант основа по-рано тази година PlayStation Productions, за да управлява филмовите права върху своите игри. Компанията се води от ветераните в гейминга Щон Лайдън и Асад Кизилбаши.

Columbia Pictures, която е собственост на Sony, обяви решението си да направи филм по Uncharted още през лятото на 2009 г. Тогава режисьор трябваше да бъде Дейвид Ръсел, а в ролята на семейството авантюристи трябваше да видим Марк Уолбърг, Робърт де Ниро и Джо Пеши. Оттогава обаче Ръсел последователно бе наследен от режисьорите Нийл Бъргър, Сет Гордън, Шон Леви и Дан Траченберг, а филмът претърпя няколко промени на сценария. Независимо от това по-рано тази година Sony дори обяви точна дата за излизане на Uncharted - филмът трябва да е на голям екран на 18 декември 2020 г.   

Виж още: Apple най-сетне ни показа трейлър на най-важния си сериал The Morning Show (ВИДЕО) 

Тагове: