Слухове твърдят, че предстоящата тази година FIFA 23 ще позволи на феновете да играят помежду си на компютър, PlayStation и Xbox.

Преминаването към т.нар. crossplay се обсъждаше дълго време за прочутата футболна симулация на EA и идва, след като много други големи франчайзи също се решиха.

Информацията, че тазгодишната част от FIFA ще поддържа кръстосана игра между геймъри на различни платформи, идва от познатия с вътрешната си информация и "течове" на тема Battlefield Том Хендерсън. Ще бъдат включени и световните първенства за мъже и жени, съобщава още той.

EA тепърва ще потвърди тези подробности, но сайтът Eurogamer се свърза с компанията за коментар.

FIFA наскоро попадна в заглавията в света на игрите, тъй като EA обмисля да премахне името на марката от годишната си серия футболни заглавия.

По-рано тази седмица шефът на EA Андрю Уилсън е казал на служителите, че поредицата е била "възпрепятствана" от връзките си с глобалното спортно тяло, което в крайна сметка е само "четири букви в предната част на кутията".

"FIFA сега беше повече синоним на играта на EA, отколкото на самата асоциация", каза Уилсън, което е малко странен аргумент за отпадането. EA също потенциално би печелила пари чрез собствено спонсорство без прикачена марка FIFA, продължава Уилсън, тъй като FIFA има свои собствени правила относно лицензите и рекламата.

Друг ключов въпрос за FIFA 23 ще бъде включването на Русия след забраната на страната както от ФИФА, така и от УЕФА да участва в международни турнири. EA отказа да коментира, когато екипът на Eurogamer се свърза, за да провери това.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Ето защо няма да има Call of Duty игра догодина