Sony Pictures Classics получи правата за анимационен филм, озаглавен A Winter’s Journey, който ще бъде направен отчасти с помощта на Dreams - инструмента за създаване на игри на PlayStation платформи. Според Deadline филмът ще съчетае живи актьори със CG и ръчно рисувана анимация и е адаптация на набора от 24 песни на великия композитор Франц Шуберт за вокал и пиано, наречен Winterreise. Той разказва историята на влюбен поет, който се впуска в опасно пътешествие, което го отвежда през планини и сняг в Бавария през 1812 г.

Dreams първоначално бе създадена от Media Molecule, студиото зад 2.5D платформър поредицата за PS4 LittleBigPlanet. Студиото я представи като начин за създаване на „изкуство, филми и видеоигри“, а от самото начало и журналисти и геймъри го описват като „енджин, учебен пакет и платформа за разпространение, събрани в едно“. Оттогава хората го използват, за да създават свои собствени игри, реалистични изображения на природата, атмосферни преживявания от любимите си филми наред с други неща. Съобщава се, че A Winter’s Journey ще бъде първият път, когато Dreams ще бъде използван в игрален филм.

Филмът все още няма обявена премиерна дата, но се очаква снимките да започнат през юни във Вроцлав, Полша, а заедно с това се спрягат имената на известни актьори като Джон Малкович и Джейсън Айзъкс. Вероятно ще отнеме известно време, преди уникалната продукция да бъде напълно готова. Що се отнася до самата Dreams, тя в момента се продава в PlayStation Store за 10 евро и включва постоянно променящ се списък с най-креативните игри, направени с помощта на инструмента.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимка: Sony

Виж ощеPS3 игрите скоро ще вървят на вашия PS5

 

Още от Play