Оказва се, че Activision са решили да отложат следващата година играта Call of Duty, като по този начин се отбелязва първият път от близо 20 години, когато ще бъде пропуснато годишно издание.

Според Bloomberg компанията е решила да отложи пускането на нова игра, разработена от Treyarch, след като миналогодишната Vanguard не успя да отговори на очакванията, „което е накарало някои ръководители да повярват, че въвеждат нови версии твърде бързо“.

Изглежда Activision работи по други проекти, за да запълни празнината през следващата година, включително „постоянен поток от допълнително съдържание“ за тазгодишната CoD игра и „ново, безплатно онлайн заглавие“.

Говорител на Activision каза пред сайта VGC: „Имаме вълнуващ набор от платени и безплатни игри с марката Call of Duty за тази година, следващата година и след това. Докладите за всичко друго са неверни. Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности, когато му дойде времето“.

Наскоро беше официално потвърдено, че тазгодишната версия на Call of Duty ще бъде продължение на рестартирането на Modern Warfare от 2019 г., разработено от Infinity Ward. Activision също работи върху нова версия на играта Warzone с акцент върху станалите популярни онлайн кралски битки.

Почивната година на Call of Duty ще съвпадне с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft , ако сделката бъде завършена, както е планирано до лятото на 2023 г. Въпреки това Bloomberg твърди, че това не е оказало влияние върху решението за отлагане на играта за следващата година.

Отбелязва се, че Call of Duty често е най-продаваната конзолна игра през повечето години, така че внезапното ѝ отсъствие може да бъде значително за пазара на игри.

След пускането на безплатната игра Warzone през 2020 г. производството с марка Call of Duty се усили. Activision потвърди миналата година, че всичките му основни студиа вече работят върху поредицата.

Снимка: Activision

Виж още: Horizon Forbidden West – ултимативното next-gen приключение