Миналия месец стана ясно, че всяка PlayStation 3 игрa повече или по-малко върви на РС емулатор, а сега е ред на PlayStation 2. Екипът зад емулатора РСSX2 се похвали, че всяка една от игрите за най-продаваната конзола в историята тръгва на емулатора. Е, почти всяка.

От точно 2689 игри в каталога на PlayStation 2 над 97 процента са със статус playable. Това означава, че може да ги пуснете и да ги играете без прекалено досадни бъгове. Разбира се, само 22 PlayStation 2 игри са отбелязани като перфектни, защото това е сериозно постижение и всички без една единствена игра могат да стартират поне до начален екран. Кое е това странно малко заглавие?

Това е световно неизвестната игра на име Real World Golf, която дебютира в Европа през 2005 г. и в Северна Америка година по-късно. Посредствената голф игра не е интересна с нищо; важен е контролерът за нея. Това е аксесоар, наречен Game Track, който пресъздава движенията със стика за голф в играта.   

Причудливият контролер е използван само в още една игра – бойната Dark Wind – и именно той създава проблем на емулатора, който за момента все още не е открил начин как да го пресъздаде на компютър.

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

Снимка: Pikrepo

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра