Влиятелният сценарист и дългогодишен стожер на BioWare Дрю Карпишин напусна за втори път канадското студио. Той обаче не остава извън гейминга - точно обратното, новата му позиция ще бъде в подразделението FoxNext, което е дивизията на 21st Century Fox за видеоигри.

Там Карпишин ще работи в сътрудничество с новото студио Fogbank Entertainment, което пък е основано от друг бивш служител на BioWare - Даниел Ериксон, който преди това е бил сред водещите фигури в BioWare Austin и екипа, създал Star Wars: The Old Republic. Там е и сценаристът Алекс Фрийд, който напусна BioWare през 2012 г.

Карпишин бе главното действащо лице зад историята в класиките Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: The Old Republic, Mass Effect 1 и 2. През 2012 г. той напусна студиото, за да завърши трилогията си от фентъзи романи, след което се върна през 2015 г. и започна работа по новия sci-fi шутър Anthem, който пък се очаква през следващата пролет.

Първата игра на Fogbank Entertainment ще бъде епизодично сингъл приключение, базирано на интелектуална собственост на 21st Century Fox.

Тагове: