Онлайн шутърът Anthem на BioWare ще се забави и можем да го очакваме едва догодина. Според ЕА обаче това не е забавяне в традиционния смисъл на думата, а вместо това става въпрос за стратегическо разместване в календара на издателя.

Причината за отлагането на играта е фактът, че друго хитово заглавие - следващата Battlefield игра - е потвърдено за октомври. Така Anthem трябва да отиде малко назад, за да не се окажат двете ААА игри прекалено близко една до друга и да навредят на продажбите си. В една идеална ситуация мнозина геймъри биха си купили и двете, но ако трябва да платят двойната сума в рамките на седмица или две, това вероятно ще накара част от тях да бъдат предпазливи и да изберат само едната.

"Anthem ще се радва на повече внимание, ако излезе в по-спокойно тримесечие", категоричен е финансовият директор на ЕА Блейк Йоргенсен.

Неотдавна Titanfall 2 имаше подобна незавидна съдба, бидейки пласирана между Battlefield 1 на ЕА и Call of Duty: Infinite Warfare на Activision.

Поредицата Battlefield пък ще продължи с трета игра от серията Bad Company, твърди неофициалната информация. Изборът на исторически период от края на Виетнамската до края на Студената война обаче означава, че симпатичният екип антигерои от предните две игри явно няма да се завърне.

Тагове:
Още от Play