След безславен край на кариерата си в Манчестър Юнайтед и може би в националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо напусна елитния футбол в посока клуба от Саудитска Арабия Ал Наср и договор, който според съобщенията е на стойност до 200 милиона евро годишно. И с този ход идва неизбежно - някои биха казали, че отдавна беше необходимо - понижаване на рейтинга на FIFA.

37-годишният Роналдо, който от години беше една от двете най-добри фигури в игрите на FIFA заедно с победителя от Световното първенство Лионел Меси, вече беше паднал с три позиции в топ 10 на FIFA 23 с карта с рейтинг 90. Сега, след слабото представяне на Роналдо на Световното първенство и преминаването му в Саудитската професионална лига, EA свали Роналдо още надолу до най-ниския му рейтинг от 2007 г., когато нападателят проби в Манчестър Юнайтед.

Общият рейтинг на Роналдо вече е 88, два пъти по-малко от 90, с които стартира FIFA 23 през септември. Най-важното е, че неговите специфични статистики също са по-ниски. Неговият дрибъл например е намалял на 81 от 84, издръжливостта му е намаляла на 70 от 74.

За сравнение общата оценка на Меси остава 91. Това не е изненада след подвизите на аржентинската икона на Световното първенство.

Свръхчовешките сили на Роналдо на терена са намалели с възрастта. В интерес на истината забележително е, че бившата звезда на Реал Мадрид и Ювентус игра на такова високо ниво и продължи да вкарва толкова много голове до средата на тридесетте си години. След горчивото му напускане на Манчестър Юнайтед е лесно да се забрави, че Роналдо беше голмайсторът на клуба през миналия сезон с впечатляващите 24 гола във всички турнири.

Но дойде време версията на Роналдо във FIFA най-накрая да отразява реалността на истинския Роналдо. И някои ще кажат, че общата оценка 88 е щедра. Така или иначе, новата карта на Роналдо бележи края на една ера: това понижение е първият път след FIFA 11, в който Роналдо има рейтинг под 90.

Засега картата 88 на Роналдо е ограничена до начален режим (където той играе за Португалия, но все още не Ал Наср) и режим кариера, където той е свободен агент. Понижаването наистина няма да настъпи, докато неговата Ultimate Team карта не бъде променена по подобен начин.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият стандарт за безжично зареждане Qi2 идва в края на 2023 г.

 

Още от Play