На 2 януари производителят на смартфони Apple понижи ръста в прогнозите си за приходите през декември за 8% под очакванията на Wall Street. Съобщението потвърди най-лошите опасения на пазара, че предстои отрицателна година на растеж за iPhone.

Оттогава обаче Apple намекна, че ще действа смело, за да съживи позициите си. Главният изпълнителен директор Тим Кук напомни на инвеститорите в неотдавнашно писмо, че целта на Apple е да бъде „неутрален по отношение на паричните потоци“ с течение на времето, което означава, че Apple се нуждае от нещо, за което да използва нейните 130 милиарда долара чист паричен ресурс. Досега това означаваше обратно изкупуване и дивиденти. Но в едно неотдавнашно интервю от CNBC Кук даде да се разбере, че компанията продължава да обмисля големи придобивания.

„Досега сме избрали да не правим такива, защото не сме намерили сделка, за която да кажем, че пасва добре на Apple. Но никога не бих го изключил", казва Кук.

Макар че често се споменават кандидати като Netflix и Tesla, техните повишени оценки и разходи не съответстват на любовта на Apple към високите маржове на печалба и финансовия консерватизъм.

Най-подходящ за Apple може да бъде Nintendo, техният стилен близнак от Азия, прогнозира влиятелният финансов анализатор Barron's. Подобно на Apple, Nintendo обича да печели пари. И двете компании имат подобни атрибути: планини от пари в брой, блестящи печалби, любими марки, лоялни клиенти и развити екосистеми на софтуер и услуги. Вземете съдържанието на Nintendo и мащаба на Apple, и комбинираната компания може бързо да скочи пред Microsoft и Sony.

Apple може да се поучи и от Microsoft, компанията, която я надмина по пазарна стойност в края на миналата година. Софтуерният гигант скочи в бизнеса с видеоигри с Xbox през 2001 г. - платформа, която се превърна в голяма онлайн услуга.

Японските закони за чуждестранна собственост днес са по-облекчени, което също ще улесни потенциална сделка, завършва Barron's.

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

179 | 21.05.2019
Още от Play

Финалният трейлър на Once Upon a Time in Hollywood е по „тарантиновски“ продължителен

16 | 22.05.2019