Един от начините, по които Илон Мъск се опитва да направи своите е-коли по-привлекателни, е, като добави различни игри, вградени в системата за развлечение на Tesla. Идеята е заглавията да са достъпни за водачите, докато колите им се зареждат. Верен на себе си, Мъск се прицели нависоко и потърси съдействие от Nintendo за пускането на версия на Mario Kart, предназначена за автомобилите му. Без изненада японската компания е отказала лиценз за популярната си рейсър поредица.

Ако трябва да гадаем, Nintendo иска да остане лоялна на немския автогигант Mercedes, след като именно за Mario Kart 8 бе пуснато тематично DLC посветено на Mercedes.

Видеоигрите в кола не са съвсем нова концепция. Именно в колите на Tesla може да играете класики на Atari като Missile Command и Centipede. Отказът на Nintendo не обезкуражава Мъск и той твърди, че следващата му цел е да направи достъпна версия на PC платформата Steam в колите си.

Така за близко бъдеще единственото по-различно място, където ще видим Mario Kart игра, са смартфоните, тъй като през 2019 г. ще излезе мобилната Mario Kart Tour.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Кои от вас спечелиха големите награди от гласуването в годишната класация на HiComm

30 | 12.12.2018
Още от Play

Project CARS 3 се отправя към пистата

0 | Преди 13 ч.