Преди няколко дни Warner Bros Interactive обяви, че базираната на приключенията на Хари Потър игра Hogwarts Legacy е продала 12 милиона копия през първите две седмици. Това са някои доста впечатляващи цифри за всяка игра, но не забравяйте, че тя беше направена като игра с AAA бюджет, базирана на добре познат развлекателен франчайз, и имаше тонове реклама и маркетинг доста преди стартирането си.

Като казахме всичко това, помислете за пускането в четвъртък на Sons of the Forest от разработчика Endnight Games. Играта не получи и частица от масмедийния маркетинг на Hogwarts Legacy и стартира в ранен достъп само на една платформа - PC в Steam. И все пак разработчиците публикуваха в Twitter късно в петък, че играта вече е продала над два милиона копия само 24 часа след стартирането си.

Ето как Sons of the Forest остава най-продаваната игра в Steam в САЩ и по света, изпреварвайки Hogwarts Legacy, която в момента е на трето място. Освен това е в топ 5 сред най-много играчи, които в момента играят игри в Steam, с пик от над 400 000 играчи през последните 24 часа.

И така, какво е Sons of the Forest? Това всъщност е продължение на първата игра The Forest на студиото Endnight от Ванкувър. Тя стартира в ранен достъп за PC през 2014 г. и официално дебютира през 2018 г. за PC и PlayStation 4 конзоли. Играта е продала 5.3 милиона копия до края на същата година.

Както The Forest, така и продължението са сървайвъл хорър игри с отворен свят, чието действие се развива в места с гъста гора. Сюжетът на Sons of the Forest се съсредоточава върху героя на играча, който е изпратен на отдалечен остров на мисия да намери изчезнал милиардер и семейството му. Въпреки това скоро ще имате много по-неотложни проблеми, тъй като хеликоптерът му се разбива. Сега той трябва да оцелее на острова, да намери изчезналите богаташи и да се справи с мутиралите жители на острова.

Играчите могат да играят играта сами с AI NPC спътник на име Келвин. Можете също да играете с до седем приятели в онлайн мултиплейър. Без значение как играете, трябва да изграждате убежища, да използвате и създавате инструменти и оръжия и да се защитавате срещу населението на острова и променящите се сезони, докато се опитвате да разрешите мистерията на изчезналия милиардер в обстановка, която е четири пъти по-голяма от тази в първата игра.

Разработването на Sons of the Forest отне известно време над първоначално планираното от Endnight. Играта трябваше да бъде пусната за първи път през 2021 г., но претърпя редица забавяния. Изглежда, че чакането си е заслужавало.

Снимка: Unsplash

Виж още: Nintendo Switch вече е втората най-продавана домашна конзола в историята