The Game Awards всяха смут миналата седмица, включвайки много вълнуващи нови разкрития, награди и дори прекъсвания на церемонията, които със сигурност ще накарат хората да говорят известно време. На фона на целия хаос нещо, което може да е останало малко под радара на някои зрители, е безумната сума пари, която Valve даде за събитието чрез отдела си за маркетинг.

В началото на шоуто беше разкрито, че компанията ще раздава Steam Deck за всяка минута от The Game Awards. За тези, които не знаят, това устройство е по същество преносим компютър и разполага с много мощност, което означава, че не е евтино. За да бъдем точни, 512 GB Steam Deck в момента струва 649 долара.

Така че въпросът е колко пари струваше на Valve раздаването на всички тези Steam Deck машини? Тъй като шоуто продължи около 3 часа, това означава, че 180 души са получили по една. Когато умножите тази сума по горната цена от 649 долара, общата сума излиза колосалните 116 820 долара.

Точно така, Valve похарчи над 116 000 долара, раздавайки Steam Deck системи на лоялни геймъри, което е доста голяма инвестиция. От друга страна, предвид популярността на системата, подобен рекламен ход може да е добра инвестиция в бъдещето. Въпреки че компанията не разкрива колко точно са продажбите на Steam Deck, продуктът със сигурност генерира интерес и може да се превърне в достатъчен успех, че да заслужи свой наследник след година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Pimax Portal е конкурент едновременно на Steam Deck и на Quest 2 (ВИДЕО)

 

Тагове: