Microsoft може би подготвя премиерата на Xbox Series X за 6 ноември тази есен. Въпреки че продължаващата пандемия може да промени плановете на гиганта, изглежда, че много дистрибутори по света получават указания да се готвят именно за тази дата. 

Според анонимен източник, цитиран от The Verge, по кутиите на конзолата и нейните аксесоари вече са залепени стикери с предупреждение да не се продават или излагат преди 6 ноември. Компанията е използвала подобни стикери и в миналото.

През изминалия уикенд в Чикаго изненадващо се появиха в продажба контролери, които изглеждат предназначени именно за Xbox Series X. Още по-любопитно е, че един потребител регистрира своя контролер през поддръжката на Microsoft и установи, че гаранцията му изтича на 5 ноември 2021 г. Това е точно година след все по-вероятната премиерна дата 6 ноември.

Друга любопитна подробност е, че по принцип Microsoft дава само 90 дни гаранция за отделни контролери, така че гигантът или ще разшири гаранционния период, или ще въведе нова едногодишна гаранция за семейството на Xbox Series Х.

За сравнение прeордърите на Xbox One излязоха на 10 юни 2013, докато самата конзола се появи на 22 ноември 2013 г. Преди това поръчките на Xbox 360 започнаха от август 2005 г., а системата излезе по магазините на 22 ноември 2005 г.

Снимка: Microsoft

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad

 

Тагове: