Абонаментът PlayStation Plus Premium на Sony предлага различни предимства, като месечни игри, пробни версии на игри и достъп до каталога с игри. Сега Sony работи по въвеждането на нова екстра в най-високия си план.

В блога PlayStation Blog компанията обяви, че е започнала да тества стрийминг в облака за поддържаните игри за PS5. Тези игри включват заглавия от PS Plus Game Catalog, пробни игри и поддържано цифрово съдържание, което хората притежават.

Няма да сгрешите, ако си помислите, че PS5 вече се справя със стрийминга. PS5 поддържа стрийминг на игри към различни устройства чрез приложението Remote Play. Разликата тук обаче е, че Remote Play изисква PS5 да изтегли играта и да бъде платформата за стрийминга. Тази нова функция ще направи така, че да не е необходимо да изтегляте играта на PS5 или да използвате PS5 като хост.

"Когато тази функция бъде пусната, стриймингът на игри в облака за поддържаните заглавия за PS5 ще бъде достъпен за използване директно на вашата конзола PS5", казва вицепрезидентът по глобалните услуги Ник Магуайър. "Това означава, че като член на Premium ще бъде по-лесно да си пуснете любимите си игри, без да ги изтегляте първо на конзолата PS5."

По всичко личи, че това няма да е функция, която ще се разпространи в другите нива на абонамента. "Нашата цел е да добавим това като допълнително предимство за PlayStation Plus Premium като част от постоянните ни усилия да повишим стойността на PlayStation Plus."

Тази новина идва скоро след едно от последните обявления на PlayStation - портативно устройство, наречено Project Q. Доколкото знаем, Project Q разчита на Remote Play за стрийминг на игри. Не беше споменато дали тази функция PS Plus Premium ще работи на Project Q.

Снимка: Unsplash

Виж още: Diablo 4 вече е изкаралa повече от 666 милиона долара