Една епоха в славната история на PlayStation приключва, след като Sony потвърди, че дигиталните магазини за PlayStation 3, PlayStation Portable и PlayStation Vita затварят това лято завинаги. За PlayStation 3 и PlayStation Portable, PlayStation Store ще затвори на 2 юли, докато за PlayStation Vita вратите се затварят на 27 август.

Това означава, че вече няма да може да купувате игри или съдържание за PlayStation 3, PSP и PS Vita, нито да извършвате микротранзакции през трите конзоли. PSN ваучерите също няма да важат за тези системи. Ако имате наличен кредит, той ще остане активен, но ще може да се използва само в дигиталните магазини за PlayStation 4 и PlayStation 5, както и през официалното PlayStation приложение и сайт.

Въпреки тези затваряния всички вече закупени от вас игри, както и онези, които сте получили като абонати на PlayStation Plus, ще могат да се свалят и играят.

Дигиталният магазин за PSP стартира през 2005 г., а този за PlayStation 3 – през ноември 2006 г., когато славната конзола се появи за пръв път в САЩ и Япония. На свой ред магазинът за PS Vita щеше да навърши десет години догодина.

Очевидно Sony залага все повече на успеха на PlayStation 5, от която конзола вече са продадени над 4.5 милиона бройки към януари 2021 г.

Снимка: Sony

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера

 

Тагове: