В света на игрите времето лети бързо, а жизненият цикъл на PS5 продължава вече четири години. Няма да мине много време, преди Sony да представи по-мощна PS5 Pro или дори PS6. Слуховете твърдят, че конзолата от следващо поколение ще продължи връзката на Sony с AMD и може да се похвали с графични постижения като 8K резолюция при 60 кадъра в секунда. Това звучи фантастично, но колко играчи ще могат да го изпитат подобаващо?

Слуховете за спецификациите на Sony за PS6 идват от YouTube каналите Moore Is Dead и RedGamingTech, които твърдят, че Sony ще продължи да работи с AMD по осигуряването на хардуер, който може да работи както с 4K 120 FPS, така и с 8K 60 FPS. Изборът да продължи да работи с AMD се дължи на това, че Sony вече има специализиран екип, който е запознат с технологиите на AMD, вместо да избере да използва конкурентни продукти на компании като Nvidia. Макар че е възможно това да е подготовка за модела PS5 Pro, има вероятност това да е PS6.

Последните слухове за Xbox твърдят, че Microsoft напълно прескача освежаването на следващото поколение, като избягва по-мощна версия на конзолите от серията Xbox X|S в полза на предполагаемия проект Brooklyn. Това дава отлична възможност на Sony също да увеличи усилията си. Дори ако разполагате с един от най-добрите монитори или телевизори, изглежда, че няма да можете да станете свидетели на пълния потенциал на предполагаемата конзола от следващото поколение на Sony.

Понастоящем PS5 може да се похвали с игри с 4K 120 FPS, въпреки че новите игри за PS5 с тази функция са малко. Засега има само 99 игри, които достигат конкретно до 120 FPS, така че, ако Sony иска да прокара визуалния блясък на 8K графиката, ще са необходими сериозни парични средства, за да видите ползите.

Обикновено най-добрите геймърски телевизори наоколо достигат максимална разделителна способност 4К, като по-скъпите опции ви дават възможност да увеличите честотата на опресняване на 120 Hz. За да навлезете в актуалния пазар на 8K телевизори, трябва да отделите поне 1200 долара и това е само за разглеждане на опциите от начално ниво. След това телевизори като Samsung QE75QN800CTXXU се продават за 3500 долара, а върхът на ценовата стълбица достига до 18 000 долара с LG OLED77Z19LA.

Подобни ценови диапазони важат и за мониторите, а това е в допълнение към все по-нарастващия фокус върху това колко струват игрите. С разработчици като Ubisoft, които твърдят, че са в сферата на "АААА игрите" със заглавия като Skull and Bones, скъпите допълнения към вашата игрова конфигурация може да са най-малкият проблем.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

Тагове: