CD Projekt и Netflix ще организират първата изобщо WitcherCon следващия месец, но не очаквайте да чуете там анонса на нова Witcher игра.

Дигиталното събитие ще се стриймва от 20 часа българско време на 9 юли и ще предложи подробен поглед към създаването на игрите, сериалите и анимацията по Witcher. Но още официалният сайт на събитието предупреждава, че официална Witcher игра няма да бъде обявена.

WitcherCon идва в труден за полското студио момент, който още се бори с последиците на трагичната премиера на Cyberpunk 2077 миналата година. През март студиото обяви, че ще промени политиката си и ще рекламира игрите си, когато са много по-близо до завършване. CD Projekt Red потвърди, че ще продължава да разработва игри за двете си поредици Witcher и Cyberpunk, като новите проекти трябва да стартират догодина.

Така нова Witcher игра изглежда неизбежна, но преди това ще видим втория сезон на сериала по Netflix по-късно тази година, както и Next Gen ъпдейт за Witcher 3 с цялото налично съдържание, Ray Tracing и по-бързо време за зареждане.

Снимка: CD Project

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера