Прочутата поредица Mass Effect се размина за малко с уникално спин-оф заглавие, което да зарадва собствениците на най-популярната портативна конзола в историята. Оказва се, че канадското студио BioWare е обмислило да създаде отделна игра от космическата сага Mass Effect за Nintendo DC.

Проектът с кодовото име Mass Effect: Corsair трябвало да бъде шутър от първо лице, в който пилотирате космически кораб из опасните региони на галактиката.

Новината бе разкрита от бившия дизайнер на студиото Марк Дара.

Като локация портативната Mass Effect е щяла да ни отведе в Terminus Systems – една зона, която е дом на космически наемници и е представена по-широко в Mass Effect 2. Като геймплей играта е трябвало да бъде комбинация от Privateer и Star Control, залагайки на космически битки, търговия и изследване на галактическите кътчета.

Защо тогава тази игра остана нереализирана? Както обикновено, причините са финансови. Заради по-големите разходи на касетката на играта ЕА предрича не повече от 50 000 продадени бройки. В резултат работата по Mass Effect: Corsair е спряна и вместо това е пуснат мобилният екшън от трето лице Mass Effect Infiltrator, в който играете като агент на мрежата Cerberus.

Това не е единственият Mass Effect спин-оф, който е прекратен; BioWare Montreal, който по-късно направи Mass Effect: Andromeda, работеше по мултиплейър шутър, който също бе прекратен.   

Снимка: BioWare

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

Тагове: