Red Dead Redemption 2 е игра, която много РС геймъри очакват с интерес. Засега Rockstar не е обявила нищо, но е почти сигурно, че уестърн приключението ще излезе за тази платформа. Нещо повече, премиерата му може да бъде доста близко, но и да донесе голямо разочарование за онези, които бойкотират магазина на Epic.

Слухът произлиза от скандалния интернет сайт 4chan, но от същото място дойде информация за Borderlands 3, така че и мълвата може и да се окаже достоверна.  

Според нея Red Dead Redemption 2 за РС ще бъде анонсирана на 22-ри април и ще се предлага ексклузивно през магазина на Epic. Самата премиера на играта пък трябва да стане на 9-ти юли.

Важно е да посочим, че Take Two, който е издател на Red Dead Redemption 2, вече има договор с Epic за пускането на Borderlands 3 като временен ексклузив през магазина. За Red Dead Redemption 2 обаче се говори, че тя ще остане завинаги там и няма да се предлага другаде.

Като причина се посочва, че Epic и Take Two са подписали споразумение, което дава на издателя всички печалби от неизбежните DLC-та за РС версията на Red Dead Redemption 2. Като всеки слух, този също трябва да се приема със съмнение, но от бизнес гледна точка в него има доста логика. 

КАМЕРА ТЕСТ: Колко добре всъщност снима Huawei P30 Pro (ВИДЕО)