Ако сте поне малко като мен, то никога няма да се уморите да изследвате магьосническия свят, създаден от Дж. К. Роулинг, и да се връщате към него отново и отново. Сега всички фенове на Хари Потър имат възможността да влязат отново в света на Хогуортс с новата мобилна игра, разработена от гейминг студиото Jam City съвместно с Warner Bros. Играта се казва Harry Potter: Hogwarts Mystery и вече може да бъде открита в App Store и Google Play.

Сюжетът на анимираната игра се развива през 80-те години, а играчът има възможност да разработи героя си, като го запише в Хогуортс, избере една от четирите ученически къщи и започне да гради историята му. Играещият може да създаде персонализиран аватар и да направи героя си уникален, обучавайки го в магически умения и развивайки отношенията му с останалите ученици. Въпреки това има основна линия, която е непроменима: героят има по-голям брат или сестра, който е учил в Хогуортс преди него, но е изчезнал безследно, и част от играта е да се разследва какво се е случило. Взимането на определени решения в течение на играта ще променя начина, по който историята се развива, а разработчиците искат да разширят света впоследствие, като включат и други места освен Хогуортс от вселената на Хари Потър.

В играта ще видим и познатите лица на професор Макгонъгъл (актрисата Маги Смит) и професор Дъмбълдор. Ще се включат и актьорите, изиграли професор Флитуик, мадам Помфри и мадам Хууч. Ще видим и нови, оригинални герои като Пени, популярна ученичка от Хафълпаф, която е много добра по отвари, Тюлип, шегаджия от Рейвънклоу, и един слидеринец с тъмно минало. В геймплея можем да водим дуели, да упражняваме заклинания и да взаимодействаме със съучениците си.

Тагове:
Още от Play