Не сте сами в стаята, дразните съседите си с дългите и шумни среднощни гейм сесии или просто сте решили да се сдобиете с нови и готини слушалки? Няма значение. Крайно време е да подмените тези стари и продухани тапички с нещо по-стойностно. Защо не дори със слушалките Arctis 7X на SteelSeries?

В днешно време дизайнът на един продукт е почти толкова важен, колкото и неговите технически характеристики и производителност. Повечето хора гледат именно външния вид, преди дори да се замислят дали да пробват как реално работи. В това отношение безжичните игрални слушалки Steelseries Arctis 7X нямат никакви проблеми и привличат окото с лекота. Това е едно майсторски изработено устройство, което се отличава с черно лъскаво покритие от външната част в комбинация с ярки зелени краски, каквито традиционно свързваме с марката Xbox.

Както вече стана дума, слушалките са безжични. Те могат да установят връзка безпроблемно с което и да е устройство с Bluetooth. За тази цел е достатъчно да задържите бутона за активиране, а след това просто да изберете името им от устройството, което искате да ги свържете. Връзката е стабилна и на няколко метра разстояние, дори и през стена.

Разбира се, 7-каналният звук е предназначен най-напред за нуждите на геймърите, но освен няколкото игри с подобна аудио поддръжка ние изпробвахме слушалките с висококачествени музикални и филмови записи. Във всеки един от случаите Steelseries Arctis 7X се държат отлично, пресъздавайки с висока достоверност съответното звуково съдържание. Възпроизвеждането на 7-канален звук през две слушалки е доста трудно начинание, но в този случай инженерите са се справили подобаващо. Когато имате такова съдържание, слушалките успяват доста добре да регистрират точната посока, от която идва звукът, и в резултат на това чувате различни нюанси, а не стандартното стерео съотношение ляво-дясно.

Двете чашки са свързани с два обръча, като горният е двоен и пластмасов, а долният е единичен и кожен. Идеята е двойният пластмасов обръч да придава нужната стабилност, докато долният да се разтяга според нужните размери. На практика разтегаемия обръч работи безупречно – просто нахлузвате слушалките на главата си и те заемат правилното място на секундата. Няма нужда да се мъчите да нагласяте обръча или да придърпвате чашките, така че да покрият правилно ухото ви, защото всичко става практически автоматично. Всъщност целият функционален панел е разположен на едната слушалка, където са колелцето за регулиране на звука, бутонът за спиране на микрофона и портът за кабела.

Зарядът на батерията пък гарантира цели 24 часа непрекъсната игра – идеално за сериозни геймъри или мултимедийни маниаци.

Безжичните игрални слушалки Steelseries Arctis 7X са специално проектирани за семейството на Xbox от новите Xbox Series X|S до Xbox One, но са съвместими още с PC, PlayStation 4 и 5, Android смартфони и Nintendo Switch благодарение на универсалния USB-C преходник.

Какво още му трябва на истинския геймър? Добра видеокарта, силен процесор, много RAM памет и голям монитор. Да, но не само.

Без добра периферия, с която да покажем собствените си умения, всичкият изброен хардуер си остава безполезен. В много игри разликата между победа и загуба се равнява на няколко секунди и освен ако не играете на Heroes of Might and Magic, добрата комбинация от мишка и клавиатура е задължителна. А когато си говорим за клавиатури, днес имаме едно любопитно предложение за вас – Apex 7 TKL, която е геймърска механична клавиатура от най-висок клас, която се отличава с минималистичен дизайн и много широка функционалност.

Клавиатурата Apex 7 TKL има механични суичове, които гарантират 50 милиона клика, използвайки линейни червени превключватели за плавно активиране. Тя също ще ви предложи интегриран OLED Smart Display и нечуплива рамка от алуминиева сплав. Тази геймърска клавиатура може да се похвали с пълна, индивидуална и динамична RGB подсветка с 16.8 милиона цвята. Apex 7 TKL предлага практически безброй комбинации от цветове и режими и не на последно място – опция за синхронизация с други SteelSeries устройства.

Натискането на бутоните е изключително приятно и отчетливо, така че винаги може да сте сигурни дали сте осъществили правилен контакт със съответния клавиш. В допълнение механиката на бутоните е такава, че елиминира неприятния ghosting ефект, при който, без да искате, натискате по няколко клавиша и това води до неправилна команда или пълно блокиране. Друго предимство на модела е фактът, че клавиатурата всъщност е доста лека, така че при желание може да я вземете в ръце или да я поставите на коленете си.

В горният десен ъгъл на SteelSeries Apex 7 TKL Brown ще откриете малък и изключително практичен OLED дисплей. Може да го използвате, за да правите различни настройки, без да изключвате играта, да сменяте профили, да виждате мигновени обновления, статус на различни програми или просто да сложите любима анимация.

Благодарение на SteelSeries Engine софтуера ще имате достъп до всичко в новата си придобивка. С него програмирате бутоните, контролирате подсветката и ефектите, записвате настройки в до пет вградени профила, както и може да се възползвате от иновативната интеграция с игри на платформата Gamesense.

Извън това Apex 7 TKL има стандартния и пълен набор от бутони, които може да откриете на всяка клавиатура, но приятно впечатление прави подложката. Тя е перфектният аксесоар за клавиатура, с просто магнитно решение за лесно и сигурно закрепване, пълна поддръжка на дланта и трайно покритие с меко докосване, така че да се чувствате удобно да пишете и играете толкова дълго, колкото искате. Искате да пренесете клавиатурата или просто не харесвате поставки за китки - няма проблем, тя се закача с магнити и може лесно да бъда прибрана.

Вече няма повече от пълзене зад вашия компютър, за да включите USB устройства. Вместо това просто поставете флаш устройство, безжична мишка, предавател за слушалки, телефон или всяко USB устройство директно в клавиатурата. А благодарение на иновативното решение за управление на кабелите ще предотвратите опъването и изтеглянето на кабела ви. Рамката има вградени канали, които ви позволяват да избирате от едно от трите възможни места за излизане на вашия кабел, поддържайки бюрото си подредено.