Миналата година Netflix изненада всички, включително и себе си, с хитовия сериал Stranger Things, който комбинира естетиката на 80-те с разказваческите умения на Стивън Кинг и Стивън Спилбърг. Очевидно феновете не бяха единствените, които забелязаха това, защото сега Джей Джей Абрамс, когото често сочат за наследник на Спилбърг, има свой отговор на успеха на сериала.

През Twitter профила на компанията си Bad Robot Productions Абрамс разкри предстоящ проект на име Castle Rock. Той ще се излъчва по стрийминг платформата Hulu, а анонсът бе под формата на мистериозна картичка с надписа What is the hoax in the forest?

Зловещо, нали?

Феновете на Стивън Кинг със сигурност ще се сетят за името Castle Rock. Това е един град, който легендарният писател нееднократно използва през годините като локация за своите истории. Има го още в The Dead Zone и разказа The Body, който после стана филма Stand By Me, както и в Тhe Dark Half и Needful Things. Мястото се споменава дори в сериала 11.22.63, който именно Кинг и Абрамс направиха вече за Hulu.

Всичките тези преплитания на идеи и влияние ни карат да очакваме Castle Rock с огромен интерес, а дотогава не пропускайте тийзъра на проекта.

Виж още: Снимките по първото предаване на Apple Planet of the Apps приключиха

Тагове: