Годишната класация на 100-те най-влиятелни хора на списание Time ни дава възможност да се замислим над времената, в които живеем, и тази година едно от най-авторитетните списания в света е включило в нея Тайлър „Ninja“ Блевинс – стриймър на видеоигри.

В материала за Ninja се говори за това, как той е успял с лекота да съчетае гейминга и поп културата.

„Аз бях сред милионите хора по целия свят, които всеки ден гледаха как Ninja игра Fortnite. Без съмнение той е най-добрият и го уважавам като фен и атлет“, пише Джон Смит-Шустър, звезда в американския футбол и отбора на Питсбърг Стийлърс.

Появата на Ninja бележи втория път, когато геймър влиза в авторитетното подреждане, след като през 2016 г. там бе включен PewDiePie. Но имайки предвид, че в последната година Ninja стриймваше на живо от Таймс Скуер на Нова година и се появи в реклама на финала за Super bowl, включването му не е никак изненадващо.

Тайлър Блевинс е роден на 5 юни 1991 г. в Грейслейк, Илинойс. Като Ninja, започва да играе Halo 3 професионално през 2009 г. Играе за различни отбори, включително Cloud9, Renegades, Team Liquid и Luminosity Gaming. Става стриймър през 2011 г. първо с Justin.tv, след това се премества в Twitch.tv. През април 2018 г. той разбива собствения си рекорд по време на събитието„Ninja Vegas 2018, където има аудитория от 667 000 зрители на живо.