Тази седмица шоуто на Джими Фалън се превърна в средоточие на всичко най-интересно, свързано с Nintendo. Компанията не само демонстрира за пръв път своята нова конзола Switch по време на The Tonight Show, но и даде доста информация за очакваната с огромен интерес първа мобилна Super Mario игра.

Най-напред видяхме страхотен нов трейлър на Super Mario Run, който е с живи актьори, а след това компанията обяви, че демото на играта вече е достъпно. Лошата новина е, че може да се изиграе само в магазин на Apple.   

 

 

Super Mario Run ще излезе след броени дни (на 15 декември) и ще може да се свали безплатно. Ако ви допадне, еднократна такса от 10 долара отключва пълната версия. Играта е типичен 2D платформър във визуалния стил на New Super Mario Bros., но оптимизиран за тъчскрийн управление само с една ръка.

Днес стана ясно още, че Super Mario Run ще има нужда от постоянна връзка към интернет. Причината е рискът от "пиратстване" на играта. Според самия Миямото е имало идея режимът World Tour, който е сингълплейър, да работи и без връзка към интернет, но това е усложнило ситуацията с другите два мултиплейър режима (Toad Rally и Kingdom). В Toad Rally се състезавате срещу времето и резултатът на друг играч, а в Mushroom Kingdom създавате и споделяте собствени нива.

Не пропускайте да видите и уникалното изпълнение на мелодията от Super Mario, което създателят на поредицата Шигеру Миямото направи с хип-хоп легендите The Roots.

 

 

Виж още: НТС създаде свое VR студио и пусна собствена игра

Тагове:
Още от Play