Вероятно скоро няма да получим Left 4 Dead 3, но на хоризонта се появи изненадващ и вероятно достоен заместител. Студиото Turtle Rock, създател на оригиналния мултиплейър хит, и Warner Bros. обявиха Back for Blood: отборен зомби шутър, който запазва традиционната Left 4 Dead концепция, но я и модернизира с нови функции и графика.  

Играта  е в толкова ранен етап, че дори още няма лого, но студиото я описва като „ААА заглавие на пълна цена“, което ще излезе за PC, PS4 и Xbox One.

Без изненада, на този етап нямаме дата на излизане.

Новата игра е шанс за Turtle Rock да се завърне на сцената. Макар Left 4 Dead да се превърна в хит, последният проект на студиото бе обещаващата, но провалила се Evolve. Освен това мултиплейър жанрът днес е доминиран както от Battle Royale игри, така и от асиметрични шутъри като Dead by Daylight и Friday the 13th: The Game. Left 4 Dead 2 бе успешно продължение, което взима най-добрите елементи от оригинала и надстроява над тях с нови и разнообразни идеи. Така студиото ще трябва едновременно да улови онова, което направи тяхната игра пионер, но и да покаже, че е успяло да се развие през годините, а това е сериозна задача за всяка компания.

Тагове: