Phoenix Point е духовният наследник на серията X-COM, дело на създателя на славната тактическа поредица Джулън Голъп. Продуктът ще излезе ексклузивно в магазина на Epic Games. С това създателите на Fortnite си "открадват" поредното заглавие, след като направиха това с Metro Exodus и към днешна дата спокойно можем да кажем - много други заглавия.

Първоначално Phoenix Point бе предвидена за разпространение през Steam и GOG, но сега ще бъде ексклузивна за период от една година за дигиталния магазин на Epic и няма да се предлага никъде другаде. Онези, които са подкрепили Phoenix Point с пари, ще получат ключ за тази версия, а когато периодът на ексклузивност изтече, ще им бъде предоставен такъв и за Steam или GOG.   

Голъп си дава сметка, че тази промяна може да разгневи мнозина, и е готов да върне парите на всеки, който не е доволен от нея. Той не разкрива повече подробности за сделката с Еpic, но казва, че тя е в интерес на екипа.

Както може да си представите, реакцията на геймърите масово е негативна, както бе и в предишните подобни случаи. Като жест на добра воля цялото DLC съдържание за Phoenix Point през първата година ще бъде предложено безплатно на всеки, който си е купил играта до днес. 

Тагове: