Една от големите причини за трайната популярност на Terraria без съмнение е продължаващата подкрепа, оказана на играта и нейните играчи от разработчика Re-Logic. Нейната „окончателна“ актуализация беше пусната през май 2020 г., девет години след първоначалното издание на играта, но след това през октомври излезе друга „действителна окончателна актуализация“, последвана от още актуализации през 2021 г. През 2022 г. имаше още повече актуализации, последната преди по-малко от месец, и на този етап не мислим, че някой дори се преструва, че някоя от тези актуализации ще бъде краят на поддръжката.

Косъздателят на Terraria Андрю Спинкс също спечели известно доверие на геймърите в началото на 2021 г., когато влезе в конфликт със Stadiа, след като акаунтът му в Google беше деактивиран и той не можа да получи поддръжка. Това решение в крайна сметка беше отменено, но след това Stadia се срина, така че всъщност нямаше особено значение.

За да бъде ясно, Terraria не е първата игра, която е достигнала един милион положителни потребителски отзиви, но е първото любимо инди заглавие, което може да се похвали с постижението. Игрите пред нея в списъка включват Counter-Strike: Global Offensive (5.9 милиона положителни потребителски отзива), PUBG: Battlegrounds (1.2 милиона), Dota 2 (1.5 милиона) и Grand Theft Auto 5 (1.2 милиона).

Но това, което прави постижението особено впечатляващо, е, че тези положителни потребителски отзиви идват заедно с малко над 22 000 отрицателни ревюта, което дава на играта 97% обща потребителска оценка – „изключително положителна“, на езика на Steam. Това е единствената игра в челната петица, която поддържа този стандарт: CS:GO, Dota 2 и GTA 5 са „много положителни“, докато PUBG Battlegrounds е „смесена“.

Снимка: Re-Logic

Виж още: Valve регистрира нов РС гейм софтуер и интернет започна да спекулира