Дали Valve не е заета в момента? Между Steam Deck, неща за VR и дори преразглеждане на дълго пренебрегваното мобилно приложение на Steam ще ви бъде простено да мислите, че компанията има достатъчно неща пред себе си и няма да почувства необходимостта да стартира нови проекти. И ще сгрешите, защото нова търговска марка, за която Valve кандидатства на 10 октомври, неволно обяви съществуването на нещо, наречено Neon Prime.

Заявлението, което все още се обработва от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, идентифицира Neon Prime като отнасящ се до „софтуер за компютърни игри, софтуер за електронни игри, софтуер за видеоигри, програми за компютърни игри, които могат да се изтеглят от интернет“. Ясно е, че има нещо общо с видеоигрите и софтуера за видеоигри, и интернет изглежда е съгласен: вече има слухове, че Neon Prime може да е нова игра или дори серия от Valve.

Но нека не изпреварваме събитията. Колкото и изкушаващо да е да се правят смели прогнози за това, което Valve прави, броят на нещата, които могат да попаднат под чадъра на „софтуер за компютърни игри“, е огромен. Може просто да е нов инструмент, някакъв вид античийт или нов софтуер за Steam Deck. Но вижте, можете да повярвате, че това е Half-Life 3, ако това ви прави щастливи. Няма да ви спираме.

Също така си струва да запомните, че търговските марки се регистрират през цялото време и след това не се използват. Дори и да е начална идея за нова игра, каквито и планове да има Valve за Neon Prime, може да се появи след години в бъдещето или може никога да не види бял свят. Възможно е дори Valve да смята Neon Prime за наистина страхотно име и да иска да го запази, преди някой друг да го направи. Възможностите да бъдете разочаровани са безкрайни.

Все пак е забавно да се спекулира, нали? И Valve е невероятно активна компания напоследък. Получихме първата си игра Half-Life от 13 години, когато Half-Life: Alyx излезе през 2020 г. Не е извън границите на възможността да видим нова игра от Valve в нейното текущо активно състояние. Може би игра, създадена преди всичко за Steam Deck? Сега като се замислим, Neon Prime има същия брой букви като Half-Life 3. Нека слуховете се завъртят.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове:
Още от Play