Amazon Studios ще се потопи допълнително в света на адаптациите за видеоигри, подписвайки сделка с една от продуцентските компании зад филма Sonic The Hedgehog.

Онлайн гигантът сключи сделка с dj2 Entertainment на Дмитри Джонсън, който е копродуцент на изненадващия хитов филм Sonic и участва във вече обявеното продължение. Съгласно договора dj2 Entertainment, която е специализирана в пренасянето на заглавия на видеоигри на екрана, ще създава и произвежда съдържание, което ще се предава
изключително в каталога на Prime Video, включително телевизионни адаптации на геймърска интелектуална собственост.

Сделката идва малко след като dj2 сключи сделка с Hazelight Studios на Йозеф Фарес, за да пресъздаде под формата на телевизионни предавания и филми победителя в престижната категория за Игра на годината It Takes Two. Освен очарователната игра за двама от 2021 г. dj2 също се стреми да адаптира приключението Life Is Strange, мрачната детективска история Disco Elysium и други за телевизионни и филмови продукции.

2021 г. беше натоварена година, що се отнася до адаптации на видеоигри. Uncharted на Sony трябва да дебютира скоро по кината, Halo ще бъде премиерата на Paramount+ през март, а Netflix съвсем наскоро представи филм по прочутата FPS/RPG поредица Bioshock.

Prime Video на Amazon вече флиртува с идеята да пусне свои собствени заглавия за игри. През ноември 2021 г. научихме, че платформата за стрийминг също ще разработи сериал - адаптация на ролевия хит Mass Effect на EA. Prime Video също така рекламира анимационния сериал по Dungeons & Dragons с името The Legend оf Vox Machina, включващ различни звезди от актьорския състав на Critical Role.

Снимка: ZA/UM

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант

 

Тагове: