Тазгодишното издание на The Game Awards идва само след няколко седмици и вече знаем кои са основните претенденти за отличията. На първо място това е The Last of Us Part II, която има цели десет номинации – практически във всяка категория, в която може да участва, включително игра и екшън приключение на годината.

Епичната драма на Naughty dog ще се бори за най-добро актьорско майсторство за актрисите Ашли Джонсън и Лаура Бейли, както и за аудиодизайн, саундтрак, арт стил, сюжет и др.

Сред другите най-отличени като номинации игри са Hades с осем, Ghost of Tsushima със седем, final Fantasy 7 Remake с шест и Animal Crossing: New Horizons с три. Всички те ще се борят за игра на годината.

Мулитплейър инди хитовете Fall Guys и Among Us също имат по няколко номинации.

Дори игри като Assassin’s Creed: Valhalla и Spider-man: Miles Morales, които излязоха току-що, имат по две номинации. На другия полюс пък са заглавия като Fortnite, Destiny 2 и Apex Legends, които са налични от известно време, но се борят в категории за е-спорт и мултиплейър.

По-нишови заглавия като Half-Life: Alyx и Microsoft Flight Simulatorсъщо имат номинации заедно с инди зaглавия като Spelunky 2, Carrion и др.

The Game Awards ще се проведат на 10 декември.

Снимка: Sony

Виж още: PlayStation 5 – скорост, мощ и светло бъдеще (РЕВЮ)

 

Тагове: