Отдавна знаем, че Horizon: Zero Dawn, който е един от най-ценните PS4 ексклузиви, ще излезе за РС. Сега вече научаваме и кога точно ще се случи това - Horizon: Zero Dawn излиза на 7 август и ще се продава както в Steam, така и в Еpic Games Store на цена от 50 долара.

Холандското студио Guerilla Games, което стои зад хита и неговото предстоящо PS5 продължение, използва анонса на датата, за да ни припомни поредицата от екстри и подобрения, които идват с РС версията на Horizon: Zero Dawn. Сред тях са поддръжка на ултрашироки дисплеи, отключени кадри в секунда, подробни графични опции, разширени опции за управление с контролер, подобрени отражения и др.

„За нас е важно да останем отворени към нови идеи за това, как да представим на повече хора марката PlayStation и да им покажем какво изпускат“, заяви наскоро шефът на Sony Worldwide Studios Хермен Хълст. Horizon: Zero Dawn е първият PS4 ексклузив, който ще се появи на друга платформа.

По време на своя PS5 анонс миналия месец Sony и Guerilla Games анонсираха продължението на Horizon: Zero Dawn, наречено Horizon: Forbidden West, което се прави за PS5, но все още няма дата на излизане.   

Снимка: Sony

Виж още: PlayStation 5 е 100 пъти по-бърз от PlayStation 4